DJ-ing & mixen voor hardlopers? Waarom niet?

Bij discjockeys denken veel mensen aan Armin van Buuren, Tiësto, Hardwell en Afrojack (en wij als fans natuurlijk ook aan DJ Sandrien). Supersterren die de hele wereld over vliegen, om in exotische plaatsen, in grote arena’s met schitterende light shows, hun muziek te draaien en het publiek in extase brengen.

Maar er zijn ook DJs die in kleinere kring salsa, jazz, wereldmuziek, tango en nog veel meer genres draaien om hun dansers gelukkig te maken. Dus waarom niet een DJ die klassieke muziek draait?

Zo’n vreemd idee is het nu ook weer niet. DJ-een, in welke context dan ook, gaat om het op smaakvolle wijze een muzikale stroom muziek neer te zetten en zodoende mensen te laten lopen op muziek, want dansen is niet meer dan dat.

Dus de stap van lopen naar hardlopen ligt voor de hand. En wie is hier beter voor geschikt dan een DJ die klassieke muziek draait? Wie het weet, mag het zeggen.

Klassieke muziek kent vaak een laag tot medium tempo en is daardoor uitstekend geschikt voor hardlopers. Het helpt je om in de flow te komen en daar gaat het om. Het fijnste is toch echt de runners high. Daar doe je het voor.

Lekker de natuur in en hardlopen op Tsjaikovski’s Zwanenmeer, een interval training op Chopin, bijkomen met Henryk Górecki, en ga zo maar door.

Voor elk looptempo is er klassieke muziek voor handen. De keuze is bijna onbeperkt. Er zit altijd wel iets bij dat bij jouw smaak past. Genoeg getreuzeld, let’s run!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *