Nederland staat bekend om zijn geweldige muziekscene, en in het bijzonder om zijn succesvolle dj’s.

Hieronder vind je een overzicht van een aantal van de bekendste Nederlandse dj’s.

Bekende Nederlandse DJ’s:

 • Tiësto (17 januari 1969) is een van de pioniers van de dance-muziek in Nederland. Hij begon zijn carrière in 1994 en heeft sindsdien vele hits geproduceerd en albums uitgebracht. Tiësto heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder een Grammy Award. Hij staat bekend om zijn energieke live shows en zijn vermogen om verschillende genres in zijn sets te verwerken.
 • Afrojack (9 september 1987) is een van de jongere Nederlandse dj’s, maar heeft in korte tijd veel succes geboekt. Hij begon zijn carrière in 2007 en heeft sindsdien samengewerkt met enkele van de grootste namen in de muziekindustrie. Afrojack staat bekend om zijn harde, energieke beats en is regelmatig te vinden op grote festivals over de hele wereld.
 • Armin van Buuren (25 december 1976) is een van de meest bekende Nederlandse dj’s en wordt wereldwijd beschouwd als een van de beste trance-dj’s ooit. Hij begon zijn carrière in 1995 en heeft sindsdien vele prijzen gewonnen en hits geproduceerd. Armin van Buuren staat bekend om zijn verfijnde producties en zijn live shows, waarbij hij het publiek meeneemt op een emotionele reis.
 • Martin Garrix (14 mei 1996) is een van de jongste en meest succesvolle Nederlandse dj’s. Hij begon zijn carrière in 2012 en heeft sindsdien vele hits geproduceerd, waaronder zijn wereldberoemde hit “Animals”. Martin Garrix staat bekend om zijn energieke en aanstekelijke muziek en is regelmatig te vinden op grote festivals over de hele wereld.
 • Hardwell (7 januari 1988) is een van de meest bekende Nederlandse dj’s in de hardstyle en house muziek. Hij begon zijn carrière in 2006 en heeft sindsdien vele prijzen gewonnen en hits geproduceerd. Hardwell staat bekend om zijn energieke sets en is regelmatig te vinden op grote festivals over de hele wereld.
 • Don Diablo (27 februari 1980) is een van de meest veelzijdige Nederlandse dj’s. Hij begon zijn carrière in 2005 en heeft sindsdien vele hits geproduceerd en samengewerkt met diverse artiesten. Don Diablo staat bekend om zijn eclectische stijl en is regelmatig te vinden op grote festivals over de hele wereld. Hij is ook actief als producer en heeft gewerkt aan muziek voor films en tv-series.

Deze dj’s zijn slechts een greep uit de vele getalenteerde Nederlandse dj’s die er zijn. De Nederlandse dance-muziekscene blijft groeien en heeft zijn plaats verdiend als een van de meest invloedrijke in de wereld.

Getalenteerde DJ’s

Nederland heeft nog veel meer getalenteerde dj’s die minder bekend zijn dan de grote namen. Hieronder vind je een lijstje van minder bekende Nederlandse dj’s:

 • San Holo (26 november 1990) is een Nederlandse dj en producer die bekend staat om zijn futuristische beats en gebruik van gitaren in zijn muziek.
 • Sander Kleinenberg (29 december 1971) is een Nederlandse dj en producer die actief is in de house muziek. Hij heeft diverse hits geproduceerd en remixes gemaakt voor bekende artiesten.
 • Oliver Heldens (1 februari 1995) is een Nederlandse dj en producer die bekend staat om zijn fusion van house en bass muziek. Hij heeft samengewerkt met bekende artiesten en zijn muziek wordt regelmatig gedraaid op grote festivals over de hele wereld.
 • Ferry Corsten (4 december 1973) is een Nederlandse dj en producer die actief is in de trance muziek. Hij heeft diverse prijzen gewonnen en is een van de pioniers van de Nederlandse dance-muziek.
 • W&W (Willem van Hanegem en Ward van der Harst) zijn een Nederlands dj-duo dat actief is in de trance en electro house muziek. Ze hebben diverse hits geproduceerd en werken regelmatig samen met andere dj’s en producers.
 • Lucas & Steve (Lucas de Wert en Steven Jansen) zijn een Nederlands dj-duo dat actief is in de house muziek. Ze hebben diverse hits geproduceerd en remixes gemaakt voor bekende artiesten.
 • Mike Williams (27 maart 1996) is een Nederlandse dj en producer die actief is in de future house muziek. Hij heeft samengewerkt met bekende artiesten en zijn muziek wordt regelmatig gedraaid op grote festivals over de hele wereld.
 • Yellow Claw (Jim Taihuttu en Nils Rondhuis) is een Nederlands dj-duo dat actief is in de trap en hardstyle muziek. Ze hebben diverse hits geproduceerd en zijn regelmatig te vinden op grote festivals over de hele wereld.
 • DJ Sterrenmix uit Deventer: Kenner van de Eighties en maakt in jaren twintig van de twintigste eeuw een echte revival
 • Blasterjaxx (Thom Jongkind en Idir Makhlaf) is een Nederlands dj-duo dat actief is in de electro house en big room muziek. Ze hebben diverse hits geproduceerd en werken regelmatig samen met andere dj’s en producers.
 • Sunnery James & Ryan Marciano (Sunnery Gorré en Ryan de Lange) zijn een Nederlands dj-duo dat actief is in de house en techno muziek. Ze hebben samengewerkt met bekende artiesten en zijn regelmatig te vinden op grote festivals over de hele wereld.
 • Sandrien: zie de homepage met heel veel informatie over haar.

Veelgestelde vragen over Nederlandse DJ’s

Wat is de reden achter het succes van Nederlandse dj’s in de dancemuziekwereld?

Er zijn verschillende redenen, zoals de sterke clubcultuur in Nederland, de bloeiende festival scene en het progressieve geluid van Nederlandse dj’s die zich onderscheidt van anderen.

Wie zijn de bekendste Nederlandse dj’s en waarom zijn ze zo populair?

Enkele van de bekendste Nederlandse dj’s zijn Tiësto, Armin van Buuren, Martin Garrix, Afrojack en Hardwell. Ze hebben hun eigen unieke stijl en hebben talloze hits geproduceerd die wereldwijd bekend zijn.

Wat zijn de grootste prestaties van Nederlandse dj’s in de dancemuziekwereld?

Nederlandse dj’s hebben talloze prijzen gewonnen, waaronder Grammy’s en MTV Europe Music Awards. Ze hebben de grootste festivals ter wereld zoals Tomorrowland en Coachella headlined en hebben de meest succesvolle dance-hits geproduceerd.

Wat is de toekomst van Nederlandse dj’s in de dancemuziekwereld?

Nederlandse dj’s blijven populair en relevant in de dancemuziekwereld en blijven invloedrijk in het definiëren van de trends. Met de opkomst van nieuwe talenten en de constante evolutie van de dancemuziek, blijven Nederlandse dj’s een belangrijke rol spelen in de toekomst.

Hoe heeft de Nederlandse dj-cultuur de dancemuziekwereld beïnvloed?

De Nederlandse dj-cultuur heeft een grote invloed gehad op de dancemuziekwereld, omdat het geluid van Nederlandse dj’s over de hele wereld bekend is. Het heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van festivals en het bevorderen van de clubcultuur, die beide een integraal onderdeel zijn geworden van de dancemuziekwereld.

Conclusie

Na het bespreken van de top 10 Nederlandse DJ’s en het introduceren van andere getalenteerde Nederlandse DJ’s, is het duidelijk dat Nederland een onuitputtelijke bron van talent is in de wereld van de elektronische dansmuziek.

Het land heeft veel legendarische DJ’s voortgebracht die wereldwijd bekend zijn en heeft nog steeds een sterke aanwezigheid in de dance scene. Naast de bekende namen zijn er nog veel opkomende artiesten die zeker in de gaten gehouden moeten worden.

Nederland blijft een belangrijk centrum voor elektronische muziek en we zijn benieuwd naar wat de toekomst nog zal brengen voor deze getalenteerde artiesten.